Καθημερινή

Καθημερινή
Ημερήσια Πρωινή Εφημερίδα
Συντάκτης: Ντίνος Κιούσης
Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2000

ΧΙΟΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ & ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗΣ EXTRAORDINAIRE!

… Μέσα στον Κάμπο της Χίου, υπάρχει μία από τις ιδανικότερες μονάδες αγροτοτουρισμού. Ο Περλέας, είναι ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό μέσα σε ένα κτήμα – παράδεισο 17 στρεμμάτων. Πιο παλιό, πιο όμορφο, και με μία στέρνα γεμάτη νούφαρα… Τα δωμάτια απαξάπαντα ευρύχωρα. Και το σύνολο αρμονικά δεμένο με το περιβάλλον. Υψηλή αισθητική και απλότητα, είναι μία πολύ γοητευτική αντίφαση που χαρακτηρίζει όλο το κτήμα. Αν πάτε στην Χίο, σας συνιστώ να μείνετε εκεί τουλάχιστον ένα βράδυ.

Συντάκτης: Εύη Βουτσινά 
Κυριακή 18 Μαρτίου 2001

ΧΙΟΣ – ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΕ ΑΠΕΡΙΤΤΗ ΑΡΧΟΝΤΙΑ

..Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για τον Κάμπο και τον Περλέα που γέμισαν τα μάτια μου και την καρδιά μου ομορφιά… Ο κάμπος δεν είναι χωριό, δεν είναι πόλη. Η οργάνωσή του είναι ένα φαινόμενο μοναδικό νομίζω σε όλη την Ελλάδα…. Τα δρομάκια είναι σαν τα πέτρινα λούκια παραμυθένιας πόλης όπου αφήνεσαι να μυρίσεις τα άνθη της πορτοκαλιάς που μοσχοβολούν… Δεν είναι δυνατόν να σας περιγράψω την ομορφιά του χώρου του ξενώνα Περλέα, την απέραντη αρχοντιά του…

Μπορώ πάντως να πω ότι τα γλυκά κουταλιού που φτιάχνουν καθώς και οι μαρμελάδες είναι εξαιρετικά… Η Ελλάδα δεν έχει μόνο τυχάρπαστους και αετονύχηδες που ταΐζουν τους ξένους mousaka… Υπάρχουν άνθρωποι που καλλιεργούν, μαγειρεύουν και προσφέρουν την αληθινή εικόνα του τόπου τους. Και μια και ετοιμάζεστε για τις διακοπές του Πάσχα, αναζητήστε τους.